Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 27 mei 2016 Spoedreparatie Slootsluisbrug in Slootdorp op 27, 28 en 29 mei

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Kortgeleden is geconstateerd dat een aantal dwarsliggers van de Slootsluisbrug in Slootdorp zo aangetast zijn dat deze dreigen te bezwijken. De brug wordt met spoed gerepareerd en is daarom op 27, 28 en 29 mei 2016 gesloten voor alle verkeer en de scheepsvaart, De hulpdiensten zijn op de hoogte gesteld.

Het is niet verantwoord om te wachten met herstelwerkzaamheden. Daarom wordt de Nieuwesluizerweg bij de brug vanaf vrijdag 27 mei 2016 19.00 uur tot zondag 29 mei 2016 12.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Ook voor fietsers en voetgangers. We beseffen ons dat dit lastig is voor de mensen die tussen Schagen en Middenmeer of Wieringerwerf reizen in verband met andere wegafsluitingen. De afsluiting geldt ook voor de scheepsvaart, We vragen uw begrip voor dit ongemak.

Wat gaat er gebeuren?

Een aantal stalen liggers van de brug verkeren in slechte staat. Deze onderdelen worden vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Evenboer uit Broek in Waterland. Zij gaan lange dagen maken om de overlast zo kort mogelijk te laten duren. Daarom wordt ook in de avonduren gewerkt tot 23.00 uur.

Omleidingsroute

Voor het verkeer wordt een omleidingsroute aangeven via de Slootweg, de Amstelmeerweg en de Molenweg. De hulpdiensten zijn op de hoogte gesteld.

Waarom doen we dit?

De brug is toe aan groot onderhoud. Dit willen we combineren met herstelwerkzaamheden van de onderliggende sluis. Het Hoogheemraadschap Noorderkwartier (HHNK) is hier de eigenaar van. Momenteel doet het HHNK nog onderzoek naar de kwaliteit van de sluis en de te nemen onderhoudsmaatregelen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl