Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 27 mei 2016 Oud is nieuw op fietspad Rijperweg in Sint Maarten

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Er is onderhoudswerk uitgevoerd aan het fietspad langs de Rijperweg in Sint Maarten. Dat gebeurde op bijzondere en snelle wijze.

Wethouder Sigge van der Veek kwam kijken bij de werkzaamheden op donderdagmiddag 26 mei, hij kon nog net het laatste werkzaamheden meemaken.

De renovatie was op het traject vanaf de Dorpsstraat van Tuitjenhorn tot de Jan van Schagenweg. In het verleden zijn daar regelmatig reparaties uitgevoerd, zonder blijvend succes. "We gebruiken nu een nieuwe uitvoeringsmethode om het fietspad zowel goed als betaalbaar en in zijn geheel aan te pakken", zegt wethouder Van der Veek." Een duurzame methode, die in het oosten van het land veel vaker wordt gebruikt. Hierbij breken we de bestaande verhardingslaag op, maar deze gaat niet verloren. Het is gebruikt als de nieuwe fundering. Het vernieuwde fietspad bestaat uit bijzonder materiaal van steen en een soort lijm, stevig aangedrukt. Het mooie is dat dit materiaal nooit verloren gaat maar altijd opnieuw gebruikt kan worden." Dit past natuurlijk geheel in het duurzame beleid van de wethouder.

Het fietspad heeft nu een nieuwe, sterke toplaag. De uitvoeringsperiode van het project was gepland tot 29 mei 2016. De omwonenden kregen daar ook een brief over.

Dankzij gunstige weersomstandigheden verliep het werk bijzonder snel.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl