Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 01 juni 2016 Petten krijgt extra parkeerplaatsen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Nog voor dit zomerseizoen worden extra parkeerplaatsen aangelegd in Petten langs de Spreeuwendijk. De aanleg ervan begint deze week. Voor de aanwonenden zal er enige geluidsoverlast zijn en voor fietsers wordt een omleiding gelegd.

Er komen ruim tweehonderd parkeerplaatsen aan de Spreeuwendijk, onder aan de Hondsbossche Zeewering. De weg onder aan de dijk wordt ook vernieuwd, zodat de nieuwe parkeerplaatsen goed bereikbaar zijn. Vanaf de parkeerplaatsen is het strand goed bereikbaar, er komt een voetpad naar de nieuwe strandopgangen.

De aanleg van de parkeerplaatsen heeft alles te maken met de verandering van Petten van een dorp achter de dijk naar een badplaats in de duinen. Het nieuwe strand ligt er en de duinen zijn gereed, de strandopgangen zijn er en in juni wordt het nieuwe dorpsplein geopend. De verwachting is dat deze zomer al meer toeristen de weg naar Petten vinden en zij moeten wel parkeerruimte vinden.

Op maandag 30 mei 2016 begint de uitvoering door aannemer Oosterhof-Holman Infra bv. Er wordt dagelijks gewerkt tussen 7.00 en 16.00 uur. De afsluiting geldt echter 24 uur per dag. De werkzaamheden zullen naar verwachting op vrijdag 8 juli 2016 gereed zijn.

Omwonenden hebben persoonlijk bericht over de werkzaamheden ontvangen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl