Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 15 juni 2016 Texel: Nieuwe parkeerautomaten per 1 juli 2016 - Invoering van digitaal betalen en belparkeren

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Vanaf 1 juli 2016 zijn de huidige parkeerautomaten vervangen door nieuwe eigentijdse automaten. De parkeerder kan dan zijn parkeertijd binnen de kernen van Den Burg, De Koog en Oudeschild voor kort parkeren digitaal betalen middels een pinpas, creditcard of met de mobiele telefoon (belparkeren). Deze vernieuwing is de eerste stap in de uitvoering van een reeks van parkeermaatregelen die deel uitmaken van het mobiliteitsplan dat de gemeenteraad op 17 februari 2016 goedkeurde.

Eigentijdse parkeerautomaten

De huidige 25 parkeerautomaten die nu verspreid over het eiland staan, worden in de laatste week van juni 2016 vervangen door 16 eigentijdse automaten die de moderne digitale betaalmethoden ondersteunen. Door het belparkeren en de invoering van kentekenparkeren in 2017, kan worden volstaan met minder parkeerautomaten. Bij de nieuwe parkeerautomaten is de inworp van muntgeld niet meer mogelijk. Het Texelvignet blijft in 2016 verkrijgbaar via wederverkopers, de publieksbalie of online via www.texel.nl.

Snel en gemakkelijk

Parkeerders die bij de automaat willen betalen kunnen dat vanaf 1 juli 2016 dus snel en gemakkelijk door ingeving van hun pincode of door gebruik te maken van de dip & go betaalmethode. Er hoeft dan geen pincode ingegeven te worden, wel moet de betaling bevestigd worden. Ook kan men kiezen om gebruik te maken van belparkeren. Dit betekent dat de parkeerder achteraf betaalt voor het parkeren door het aan- en afmeldenvan de parkeeractie met zijn mobiele telefoon. De parkeerder hoeft hiermee de parkeertijd niet meer zelf in de gaten te houden.

Meer informatie over hoe belparkeren werkt volgt voor 1 juli 2016.

Regels blijven gelijk

Het parkeertarief en de huidige parkeerregels zoals gebruik van de blauwe parkeerschijf bij parkeerlocaties met een maximale parkeerduur en de betaaltijden blijven na 1 juli2016 onveranderd.

Overige parkeermaatregelenvanaf 2017

De uiteenlopende parkeermaatregelen uit het Mobiliteitsplan worden gefaseerd ingevoerd. Maatregelen als de aanschaf van het Texelvignet via de parkeerautomaat, betaald parkeren op de stranden en parkeren op kenteken worden vanaf 1 januari 2016 2017 doorgevoerd.

Updatevoorlichtingsmateriaal

Momenteel wordt het voorlichtingsmateriaal voorbereid, bestaande uit; folders, banners,advertenties, informatie op de website en bijvoorbeeld vragen en antwoorden die parkeerders kunnen hebben. Op www.texel.nl en via de lokale media wordt in aanloop naar 1 juli 2016 met regelmaat over dit onderwerp gecommuniceerd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl