Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 17 juni 2016 Belparkeren nieuwe betaalmethode op Texel per 1 juli 2016

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Vanaf 1 juli 2016 kan er op Texel gebruik worden gemaakt van 'belparkeren'. Dit betekent dat de parkeerder achteraf betaalt voor het parkeren door het aan- en afmelden van het parkeren met de mobiele telefoon.

Betalen per minuut

Met belparkeren betaalt de parkeerder via de telefoon, per minuut en achteraf voor het parkeren. Belparkeren is een veilige betaalmethode en kan met elk type telefoon. Daarnaast is het niet afhankelijk van een telefoonprovider. Het gebruik van de parkeerautomaat behoort met belparkeren tot het verleden. Met belparkeren wordt 'op kenteken' geparkeerd, door aan- en afmelden van de parkeeractie met de mobiele telefoon. Op basis van het kenteken kan gecontroleerd worden welke parkeerrechten hieraan verbonden zijn.

Belprovider

Om gebruik te kunnen maken van belparkeren, dient men zich eenmalig aan te melden bij een belprovider. Omdat de gemeente Texel is aangesloten bij het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten, kunnen parkeerders zelf kiezen van welke belprovider ze gebruik willen maken. Kijk hier: vergelijkmobielparkeren.nl/hoe-werkt-het voor een overzicht van belproviders voor belparkeren. Belparkeren is ook mogelijkin andere gemeenten.

Ook de ANWB biedt deze service met voordelen aan voor leden.

De praktijk

Start uitvoer mobiliteit

Belparkeren is naast het digitaal betalen bij de parkeerautomaat een nieuw parkeerproduct om parkeren op het eiland eenvoudig, snel en makkelijk te maken.

Deze vernieuwing is de eerste stap in de uitvoering van een reeks van parkeermaatregelen die deel uitmaken van het mobiliteitsplan dat de gemeenteraad op 17 februari 2016 goedkeurde. Maatregelen als de aanschaf van het Texelvignet via de parkeerautomaat, betaald parkeren op heel het eiland en kentekenparkeren worden vanaf 1 januari 2017 doorgevoerd.

Meer informatie over parkeren vindt u op www.texel.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl