Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 24 juni 2016 Start bouw rotonde Provincialeweg (N241) - Zuiderweg in Schagen

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland bouwt zes nieuwe rotondes op de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat. De eerste rotonde ter hoogte van de Haringhuizerweg gaat op 4 juli 2016 open voor autoverkeer. Direct daarna start de bouw van de rotonde ter hoogte van de Zuiderweg

Openstelling rotonde Haringhuizerweg

Het autoverkeer rijdt vanaf 4 juli 2016 over de nieuwe rotonde bij de Haringhuizerweg. De rotonde kan dan nog niet gebruikt worden door (brom)fietsers. (Brom)fietsers dienen tot en met 30 september 2016 gebruik te maken van de oversteek bij de Muggenburgerweg om de N241 over te steken. Al het doorgaand autoverkeer rijdt tot die tijd namelijk over de parallelweg, er is dan geen ruimte voor een veilige fietsoversteek bij de Haringhuizerweg.

Afsluiting kruising N241- Zuiderweg

De kruising van de N241 met de Zuiderweg wordt afgesloten van 4 juli 2016 tot en met 30 september 2016 om de rotonde te kunnen bouwen. Het doorgaand autoverkeer op de N241 wordt ter hoogte van de werkzaamheden tijdelijk over de nieuw aangelegde parallelweg geleid.

Het autoverkeer vanuit het noorden (vanaf de Kanaalweg/N248) rijdt dan via de nieuw aangelegde parallelweg de Zuiderweg voorbij en via de nieuwe rotonde bij de Haringhuizerweg terug naar de Witte Paal, Grotewallerweg naar de Zuiderweg.

Het autoverkeer vanuit het zuiden volgt dezelfde omleidingsroute vanaf de Haringhuizerweg. Het autoverkeer komende vanaf de Zuiderweg wordt via de Grotewallerweg, Witte Paal, Haringhuizerweg naar de N241 geleid.

Voor (brom)fietsers geldt de eerder ingestelde omleidingsroute tussen de Cornelis Blaauwboerlaan en Muggenburgerweg. De buslijnen 417, 653 en 658 van Connexxion rijden een aangepaste route tijdens de werkzaamheden. Meer informatie hierover op www.connexxion.nl

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis), of per e-mail: . De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.noord-holland.nl/N241.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij het Infopunt N241 aan de Havenstraat in Zijdewind (ketenterrein tegenover nr. 121), open op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

De provincie Noord-Holland werkt op diverse plekken aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een bredere hoofdrijbaan, zes extra rotondes, twee bruggen, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. In de loop van 2017 is het werk aan dit deel van de N241 afgerond.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl