Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 01 juli 2016 Gedeputeerde Post ziet oeververbinding Burgervlotbrug

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Vrijdagmorgen 24 juni 2016 hebben wethouders Sigge van der Veek en Jelle Beemsterboer van gemeente Schagen en gedeputeerde Elisabeth Post gezamenlijk een kijkje genomen in Burgervlotbrug. Zowel de provincie als de gemeente willen graag onderzoeken of hier een vaste oeververbinding mogelijk en betaalbaar is.

Het bedrijfsleven in Schagen vraagt al langer om een goede oeververbinding voor het vrachtverkeer. Nu dit onderwerp ook in het coalitieakkoord van Provinciale Staten van Noord-Holland is opgenomen, wilden wethouder Van der Veek en wethouder Beemsterboer graag aan Gedeputeerde Post laten zien waar het om gaat.

"De Burgervlotbrug is, evenals de Sint Maartensvlotbrug, charmant en kenmerkend voor Holland. Maar is het ook economisch geschikt?" zei wethouder Van der Veek bij de Burgervlotbrug. "Het is goed om te onderzoeken of een vaste oeververbinding, waar ook zwaar verkeer overheen kan, niet beter is."

Tijdens het werkbezoek heeft wethouder Van der Veek meerdere verkeerszaken toegelicht aan gedeputeerde Post. Zoals een gewenste ontsluitingsweg naar de N9 ter hoogte van Onderzoekslocatie Petten, de ontbrekende schakel in Tuitjenhorn en de brug bij Schoorldam. Die brug is heel belangrijk voor de ontsluiting van het vrachtverkeer naar en van het bedrijventerrein in Warmenhuizen. Met de gedeputeerde wisselde de wethouder standpunten uit.

Om alles nog even goed te laten bezinken kreeg mevrouw Post een kaart mee met korte uitleg van de wensen en ontwikkelingen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl