Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 08 juli 2016 Provincie Noord-Holland investeert in verkeerseducatie jongeren

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer en ze daarmee om te leren gaan, investeert de provincie Noord-Holland komend jaar in 25 verkeersveiligheidsprojecten. De provincie stelt hier ruim € 1,2 miljoen voor beschikbaar.

In alle projecten ligt de nadruk op het aanleren van veilig verkeersgedrag, bewustzijn en verkeersinzicht. Er wordt daarin aandacht besteed aan technische kennis van fietsen, omgaan met groepsdruk in het verkeer, mobieltjes en veiligheid. Bij de dode hoek wordt in de diverse programma's weer uitgebreid stilgestaan; hoe herken je dodehoeksituaties op de weg en hoe ga je ermee om?

Steeds meer projecten richten zich op het gebruik van mobiele telefoons op de fiets. Het aantal scholieren dat op de fiets belt, surft of appt neemt sterk toe. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, vooral door gebrek aan inzicht in verkeersveiligheid.

De provincie heeft een taak in het verbeteren van de verkeersveiligheid: niet alleen in technische zin, maar ook door voorlichting en bewustwording. De provincie richt zich daarbij vooral op verkeersgedrag en bewustwording bij jongeren. Ieder jaar stelt Noord-Holland subsidie beschikbaar aan projecten die hier een bijdrage aan leveren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl