Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 25 oktober 2016 Schagen: Waarschuwing voor klei op wegen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Automobilisten en andere verkeersdeelnemers worden er met borden langs de weg voor gewaarschuwd. Om met de nodige voorzichtigheid te rijden op de buitenwegen van Schagen. Er kan modder op de weg liggen, dat door regen ook nog eens nat en daardoor spekglad kan zijn.

Waarschuwingsborden in de berm wijzen er ook dit najaar weer op. Mocht u modder op de weg aantreffen, dan waarderen wij het bijzonder als u dit wilt melden via Regio Control (24 uur): 0226-360285.

We wijzen met nadruk op de plicht van de agrariërs om de weg schoon te houden tijdens de koolcampagne. Veel agrariërs zorgen hier prima voor. Het komt echter nog steeds voor dat sommige tractoren direct van het land de weg oprijden. De brokken klei vallen van de wielen op straat en als het dan ook nog regent, maakt het slijk de weg compleet slipgevaarlijk. Dit kan natuurlijk niet en het mag ook niet. De wielen horen te worden schoongemaakt voordat de tractor aan het verkeer gaat deelnemen. Of de weg wordt onmiddellijk na de tractor schoongemaakt.

Controle

De koolcampagne is begonnen. Het principe 'de vervuiler betaalt' geldt ook hier.

Als gemeente controleren we tijdens de uren van de dag of de agrariërs zich aan de eisen houden. 's Avonds en in het weekend doet Regio Control dit. Als wegvervuiling wordt geconstateerd, zoeken we de veroorzaker. Die wordt gevraagd de weg schoon te maken. Als dit uitblijft, wordt de weg in opdracht van de gemeente schoongemaakt op kosten van de vervuiler. Ook wordt de politie ingeschakeld bij gebleken overtreding.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl