Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 29 november 2016 Raad van State stelt gemeente Schagen in het gelijk

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Volgens uitspraak van de Raad van State is het beroep van twee inwoners van Warmenhuizen tegen de aanleg van De Ontbrekende Schakel ongegrond. Woensdag 23 november 2016 heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State deze beslissing uitgesproken.

De Ontbrekende Schakel is de nieuwe verbindingsweg tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn. Met deze weg wordt de Veilingweg aan de Dergmeerweg verbonden.

De inwoners die in beroep gingen, voerden meerdere argumenten aan waarom de Ontbrekende Schakel er niet moet komen. Zij menen dat er geen nieuwe route voor het vrachtverkeer hoeft te komen, omdat dit over bestaande wegen Veilingweg, Stationsstraat, Kanaalweg en Warmenhuizerweg zou kunnen. Volgens gemeente Schagen is dat juist niet verstandig, omdat de huizen daar dicht op de weg staan en de geluidsbelasting dan te hoog wordt. De Raad van State geeft de gemeente hierin gelijk.

Daarnaast vonden de twee inwoners dat de aanleg van de Ontbrekende Schakel zou leiden tot te veel verkeer op de Dergmeerweg. De Raad van State is met de gemeente van mening dat er slechts een beperkte toename van het verkeer zal zijn. Om deze en andere redenen verklaart de Raad van State het beroep ongegrond.

De uitspraak houdt in dat het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden en dat de voorbereiding van de Ontbrekende Schakel verder kan worden afgerond. Tot grote vreugde van wethouder Sigge van der Veek. "Ik ben heel blij met deze uitspraak van de Raad van State. We zijn er jaren mee bezig en dit besluit is goed werk. Nu kunnen we verder. Ik ben een optimist. Ik zie het gebeuren dat in maart 2016 2017 daar de asfaltmachines draaien."

Meer informatie over de "De Ontbrekende Schakel" is te vinden op www.schagen.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl