Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 06 december 2016 Start vernieuwd Texelvignet per 1 december 2016

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Vanaf 1 januari 2017 geldt betaald parkeren in alle dorpen en op alle strandslagen op Texel. Vooruitlopend daarop is het 'Texel e-vignet' vanaf donderdag 1 december 2016 te koop. Met dit digitale vignet - dat geen onderscheid meer maakt tussen inwoner en toerist - kan in 2017 op heel Texel geparkeerd worden. U kunt kiezen voor een jaar- (geldig van 1 december 2016 tot 1 februari 2018) een week- of een dagkaart.

Tarieven & aanschaf

Een Texel e-vignet kost € 20,- per jaar, € 15,- per week of € 7,50 per dag. De jaarkaart is geldig van 1 december 2016 tot 1 februari 2018. De aanschaf van het digitale vignet kan vanaf 1 december 2016 via eenvoudig en snel door het invoeren van uw kenteken op de website: www.texelevignet.nl - De informatie op deze site is ook in het Duits en Engels beschikbaar.

Hulp nodig bij de aanschaf? Misschien kan een naaste met digitale ervaring u helpen bij de aanschaf. Ook kunt u bellen met 14 0222 of langskomen bij de publieksbalie.

Hoe werkt het

Aanschaf en controle gebeurt geheel digitaal. U ontvangt geen sticker meer. Na de digitale aanschaf van het vignet kunnen de parkeerwachten op kenteken scannen en zien voor welke periode u een Texel e-vignet heeft aangeschaft. Op een beperkt aantal locaties geldt, zoals ook nu de situatie is, een parkeertijd van maximaal 2 uur. Hier gebruikt u de blauwe parkeerschijf.

Betalen per uur

Indien u per uur wilt betalen is dat ook mogelijk. U kunt voor € 2,50 per uur betalen bij de parkeerautomaat met uw bankpas of creditcard. Ook is het mogelijk via belparkeren te betalen. Met muntgeld betalen is niet mogelijk. Voor parkeerders die geen kenteken willen achterlaten, is het nog steeds mogelijk een papieren parkeerbon te ontvangen die achter de voorruit geplaatst dient te worden.

De parkeertijden blijven ongewijzigd. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 18:00 uur.

Meer informatie op www.texel.nl en www.texelevignet.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl