Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 04 januari 2017 Renovatie van 6 bruggen over het kanaal Omval-Kolhorn in gemeente Hollands Kroon - inloopavond op 18 januari 2017 Nieuwe Niedorp

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland laat 6 betonnen bruggen over het kanaal Omval-Kolhorn in de gemeente Hollands Kroon renoveren. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, waardoor van 20 februari 2017 tot februari 2018 steeds 2 bruggen buiten gebruik zijn. Voor het (vaar)wegverkeer gelden omleidingsroutes.

De bruggen die gerenoveerd worden zijn de Westerbrug, Mientbrug, Bomerbrug, Scheidersbrug, Leierbrug en Braakbrug. Deze bruggen zijn tussen 1936 en 1939 gebouwd en niet berekend op de huidige verkeerbelasting. De renovatie begint met de Westerbrug en de Mientbrug. De andere bruggen worden later dit jaar aangepakt.

Werkzaamheden

De bruggen worden versterkt, verbreed en krijgen een nieuw brugdek. Bij de Westerbrug, Bomerbrug en de Mientbrug worden ook de bestaande oeverconstructies (houten damwanden) vervangen door stalen damwanden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door onderhoudsbedrijf WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland vaarwegen, wegen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland.

Inloopavond

Om omwonenden en geïnteresseerden te informeren over de werkzaamheden, de planning en de omleidingsroutes organiseert WaakSaam een inloopavond op woensdag 18 januari 2017 in het Dorpshuis Prins Maurits aan de Dorpsstraat 79 in Nieuwe Niedorp. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur kan iedereen met vragen en interesse binnenlopen.

Planning

De werkzaamheden starten met de Westerbrug en de Mientbrug. De Westerbrug is vanaf 20 februari 2017 afgesloten voor wegverkeer. Voor de Mientbrug geldt dat vanaf 27 februari 2017. In juni 2017 zijn de werkzaamheden aan deze bruggen klaar. Daarna volgen de werkzaamheden aan de Bomerbrug en Scheidersbrug. De Leierbrug en de Braakbrug worden als laatste gerenoveerd. In februari 2018 zijn alle bruggen klaar.

Omleiding wegverkeer

De bruggen, waaraan wordt gewerkt, zijn afgesloten voor al het wegverkeer.

Tijdens de stremming van de Westerbrug wordt het verkeer omgeleid via de Bomerbrug. Tijdens de stremming van de Mientbrug kan het verkeer rijden via de Lutjewinkelerbrug.

Stremming vaarverkeer

De vaarweg is per brug voor ongeveer één week gestremd tijdens het slopen van het brugdek en op de dag dat de liggers voor het brugdek worden ingehesen.De doorvaart bij de Westerbrug is gestremd van 13 maart 2017 tot en met 19 maart 2017 en op 16 mei 2017. De doorvaart bij Mientbrug is gestremd van 16 maart 2017 tot en met 22 maart 2017 en op 23 maart 2017.

De actuele planning en actuele omleidingen worden per fase van de werkzaamheden bijgehouden op www.waaksaam.com

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl