Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 16 januari 2017 Volop aandacht voor bereikbaarheid Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De bereikbaarheid van Den Helder, en binnen onze stad Willemsoord, TESO en het havengebied, is al lange tijd een punt van zorg. Daarom gaan de vier regiogemeentes samen met de provincie aan de slag om dat te verbeteren. Dit moet in 2017 leiden tot concrete keuzes en voorstellen voor nieuwe maatregelen.

Het onderwerp staat hoog op de agenda van De Kop Werkt! (de 4 gemeenten in de Noordkop) en die van de provincie. In de afgelopen jaren is de route weliswaar verbeterd, maar die zijn onvoldoende om de problemen structureel op te lossen.

Samenwerking met anderen is de enige manier om knelpunten van deze grootte op te lossen en betaald te krijgen.

Plannen

Ten eerste hebben de vier gemeenten samen met de provincie een investeringsprogramma vastgesteld. Onderdeel hiervan is een bereikbaarheidsplan voor de hele regio. Dit plan wordt in 2017 gemaakt en het jaar daarop uitgevoerd. In dit plan krijgt de bereikbaarheid van de haven van Den Helder een belangrijke plaats. Een tweede spoor is de Bereikbaarheidsstudie Den Helder die de provincie samen met de regio uitvoert. Deze studie richt zich op de verbetering van de infrastructuur van de hele Noordkop en Den Helder. Het onderzoek start begin 2017 en is eind van dat jaar afgerond. Ten derde gaan Texel en Den Helder in het eerste kwartaal van volgend jaar samen oplossingen bedenken voor de bereikbaarheid van de TESO-veerdienst en de relatie met de bereikbaarheid van haven en stadshart.

Maatregelen

We gaan geen nieuwe verkeerskundige analyses en studies doen. Die zijn er in de afgelopen jaren al genoeg geweest en de kennis die we daaruit hebben opgedaan gaan we benutten. De drie sporen moeten uiteindelijk bij elkaar komen tot concrete keuzen en voorstellen voor maatregelen. Hierbij moet niet alleen aan aanpassingen van wegen worden gedacht. Ook slimme en vernieuwende oplossingen komen in beeld. Voor de zomer van 2017 worden de tussenresultaten bekendgemaakt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl