Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 01 februari 2017 Gemeente Schagen stimuleert duurzaam autorijden

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Het aantal elektrische auto's neemt snel toe en dus ook de vraag naar openbare laadpalen. Wij zijn daarom een samenwerking aangegaan met de provincie Noord-Holland en metropoolregio Amsterdam (MRA-E). Wethouder Sigge van der Veek legt uit; "Via deze samenwerking komen meer laadpalen voor particulier én openbaar gebruik in Schagen te staan. Gemeente Schagen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door meer laadpalen te plaatsen, stimuleren wij duurzaam autorijden."

Heeft u een elektrische auto en wilt u misschien heel graag een laadpaal in uw buurt? Doet u dan een aanvraag via laadpaal.mrae.nl

U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen:

Wij beoordelen samen met MRA-Elektrisch waar de laadpalen geplaatst worden. Op dit moment zijn er 10 openbare elektrische laadpalen in Schagen.

De gemeente ziet graag dat bedrijven op eigen terrein laadpalen plaatsen die met een laadpas ook voor derden zijn te gebruiken. Meer informatie hoe deze laadvoorzieningen te realiseren is veelal te verkrijgen bij het eigen energiebedrijf of op www.rvo.nl.

MRA-E in het kort

De Metropoolregio Amsterdam wil in 2020 twintigduizend elektrische voertuigen op de weg. Dat gaat niet vanzelf en daarom hebben de betrokken overheden in 2011 het project MRA-Elektrisch (MRA-E) opgericht. MRA-E werkt in opdracht van de provincie Noord-Holland, voor de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland.

Het projectbureau bestaat uit ambtenaren (ondersteund door externe experts) met veel kennis op het gebied van elektrische voertuigen, oplaadsystemen en projectmanagement. Door samen te werken en van elkaar te leren, zorgen we voor een snelle uitrol van elektrisch vervoer.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl