Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 02 februari 2017 Openbare thema-avond over verkeersambities gemeente Schagen op 14 februari 2017

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Dinsdagavond 14 februari 2017 begint om 19.30 uur een thema-avond over de ambities van de gemeente op verkeersgebied. De avond vindt plaats in het tijdelijk gemeentehuis aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn.

In de komende jaren willen we vijf grote veranderingen maken in het verkeer. Ze staan in het ambitieplan 'Verkeer in Schagen'. Voorheen brachten we een Verkeers- en vervoersplan (GVVP). Het ambitieplan is nu een poster, met dezelfde status. Burgemeester Marjan van Kampen opent de avond. Wethouder Sigge van der Veek (verkeer) geeft een toelichting op het waarom van de poster, waarna beleidsmedewerker verkeer Menno Boermans een uitleg geeft over de inhoud van het plan.

Uiteraard is er gelegenheid tot vragen stellen. Op drie panelen in de hal is het ambitieplan bevestigd. Daar kan iedereen zijn of haar mening over geven, ideeën inbrengen en vragen stellen aan de bestuurder of medewerker bij het paneel.

Naast de panelen staan ook flip-overs waarop iedereen zijn opmerkingen kan schrijven. Rond half negen geeft wethouder Van der Veek een eerste samenvatting en vertelt hij over de procedure. Voordat die begint, willen wij als gemeente graag van de inwoners weten wat zij van het plan vinden.

Veiligheid, toezicht en handhaving

Na de pauze staat de avond in het teken van veiligheid, toezicht en handhaving.

De belangstellenden kunnen in gesprek met politie, brandweer en gemeente. De politie licht de ontwikkeling van de nationale politie toe en de effecten daarvan op Schagen. Ook legt de politie uit hoe het proces gaat als je een melding doet bij de politie. De brandweer vertelt over opkomsttijden en het dekkingspercentage. Wij als gemeente geven nadere uitleg over het beleid vergunningen, toezicht en handhaving: wat doet de gemeente op die gebieden en wat heeft daarbij prioriteit. Uiteraard vragen we ook hier om opmerkingen en ideeën. En geven we antwoord op de vragen. De avond duurt tot half elf en is informeel.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl