Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 10 februari 2017 Afsluiting Stolperbasculebrug van 3 tot en met 9 maart 2017 (nabij Schagen)

WaakSaam logoBron: WaakSaam - WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland onderhoud uit aan de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248. In verband met de werkzaamheden is de Stolperbasculebrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van 3 maart 2017, 22.00 uur tot en met 9 maart 2017 18.00 uur. Ook voor de scheepvaart geldt in deze periode een stremming.

Welke werkzaamheden?

De aandrijfas van de brug is aan onderhoud toe. Een van de twee lagers moet vervangen worden. Dit is van groot belang om de het brugdek beweegbaar te houden. Deze reparatie was bij het groot onderhoud in 2014 niet te voorzien.

Gelijktijdig vernieuwt WaakSaam de slijtlaag van het brugdek. Om te voorkomen dat slechte weersomstandigheden de werkzaamheden verstoren, werkt WaakSaam met een tent over het brugdek en pontons met verwarming onder het brugdek.

Planning

WaakSaam werkt 24 uur per dag om de duur van de afsluiting van de brug te beperken. De planning is als volgt:

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Schoorldammerbrug of de Kooybrug.

Autoverkeer kan ook gebruik maken van Vlotbrug 't Zand, St. Maartensvlotbrug of de Burgervlotbrug. Deze route is niet geschikt voor vracht- en landbouwverkeer.

Omleidingsroutes zijn te downloaden via www.waaksaam.com/

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden kan het openbaar vervoer niet over de Stolperbasculebrug rijden. Connexxion zal gebruik maken van pendelbussen aan beide zijden van de brug.

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug gebruiken

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde gebruik maken van de Stolperbasculebrug.

Verkeersregelaars

Ten behoeve van de verkeersveiligheid en de doorstroming zet WaakSaam verkeersregelaars in.

Bij de Stolperbasculebrug staan tijdens de werkzaamheden 24 uur per dag verkeersregelaars.

Bij Vlotbrug 't Zand, de Burgervlotbrug en de St. Maartensvlotbrug wordt het verkeer begeleid door verkeersregelaars van 06.30 tot 09.30 uur en van 14.30 tot 18.30 uur.

Scheepvaartstremming

Het Noordhollandsch Kanaal is ter hoogte van de Stolperbasculebrug volledig gestremd van 3 maart 2017 22.00 uur tot 6 maart 2017 18.00 uur. Doorvaren onder de gesloten klep van de brug is mogelijk van 6 maart 2017 18.00 uur tot 9 maart 2017 18.00 uur.

Vragen?

Heeft u vragen, bel met het Servicepunt Provincie Noord-Holland: 0800 0200 600 (gratis) of stuur een mail naar .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl