Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 21 maart 2017 Werkzaamheden Afsluitdijk van maart 2017 tot en met september 2017

Nieuwe Afsluitdijk logoBron: De Afsluitdijk - Rijkswaterstaat werkt van maart 2017 tot en met september 2017 op diverse plaatsen op de Afsluitdijk. Het betreft onderhoudswerkzaamheden aan de Stevinsluizen, één van de draaibruggen van het Lorentzsluizencomplex en de heftorens en bedieningsgebouwen. Sommige werkzaamheden hebben gevolgen voor het wegverkeer en de scheepvaart.

Stevinsluizen 15 maart 2017 gesloten voor scheepvaart

Op 15 maart 2017 stremt Rijkswaterstaat de Stevinsluizen één dag om de vloeddeuren terug te hangen na onderhoud. Dit zou op 8 maart 2017 plaatsvinden, maar door de slechte weersomstandigheden eind februari 2017 was het niet mogelijk de vloeddeuren op de geplande datum veilig uit te hijsen.

Werkzaamheden draaibrug Lorentzsluizencomplex

Van 13 maart 2017 tot en met 13 april 2017 werkt Rijkswaterstaat bij het Lorentzsluizencomplex aan de draaibrug aan de zijde van de Waddenzee. De overgang van het brugdek op de weg is te smal, waardoor de brug kan vastlopen als deze bij warm weer uitzet. Door de overgang te verbreden, kan het complex ook in de toekomst veilig worden gebruikt en worden storingen zo veel mogelijk beperkt.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden wordt één rijbaan van de A7 afgezet. Al het verkeer wordt over de brug aan de zijde van het IJsselmeer geleid en er is in beide richtingen één rijkstrook beschikbaar. Met name in de spitsuren en bij brugopeningen kan sprake zijn van extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Er geldt een breedtebeperking van 3 meter. Ga goed voorbereid op reis: www.vanAnaarBeter.nl.

Voor langzaam wegverkeer geldt op het fietspad een breedtebeperking van 1,60 meter. Er is geen hinder voor scheepvaartverkeer.

Groot onderhoud heftorens

Van 13 maart 2017 tot en met 28 september 2017 vindt groot onderhoud plaats van de heftorens en bedieningsgebouwen van zowel de Lorentz- als de Stevinsluizen. Van 13 maart 2017 tot 20 juli 2017 wordt gewerkt aan de Lorentzsluizen en van 3 april 2017 tot en met 28 september 2017 aan de Stevinsluizen. De betonschade wordt gerepareerd en de gebouwen worden voorzien van een nieuwe verflaag.

Het onderhoud vindt overdag plaats. Alle rijstroken van de A7 blijven beschikbaar, maar ter hoogte van de werkzaamheden wordt een snelheidsbeperking ingesteld en vindt een wegversmalling plaats. Bij het op- en afbouwen van de steigers wordt in verband met de veiligheid één rijstrook afgesloten. Dit gaat om enkele dagen per gebouw. Gedurende het op- en afbouwen wordt ook 's avonds en 's nachts gewerkt. De werkzaamheden hebben geen invloed op de scheepvaart.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl