Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 26 april 2017 3-eurotarief Texelhopper op lijn 28/828 voortaan met OV-chipkaart te voldoen

Op maandag 1 mei 2017 keert de OV-chipkaart terug in het Texelse openbaar vervoer. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een wens van de reizigers op Texel. De ritprijs blijft € 3,--. Het reizen met de Texelhopperpas of het losse kaartje blijft ook mogelijk. De OV-chipkaart werkt niet voor de kleine hopperbusjes. Voor het reizen met deze busjes dient 1 uur van te voren gereserveerd te worden. Dat kan online via texelhopper.nl, middels de Texelhopperpas of door te bellen nadat een papieren kaartje is aangeschaft.

Heen- en terugreis station Den Helder naar veerhaven gratis

Reizigers die vanaf aankomst op de veerhaven per bus naar het NS-station Den Helder willen reizen, kunnen net als voorheen zonder een vervoerbewijs te tonen instappen. Daarnaast zal met ingang van 1 mei 2017 2017 ook voor het traject NS-station Den Helder – Veerhaven gelden dat hier niet meer voor betaald hoeft te worden. Hiermee wordt zowel de heen- als de terugreis met als bestemming veerhaven, ook voor de reizigers die met een OV-Chipkaart met buslijn 33 van Connexxion reizen, gratis. Passagiers die vanaf de veerhaven door willen reizen naar Texel kunnen dit dus vanaf 1 mei 2017 doen met de OV-chipkaart of door het kopen van een €3.- Texelhopper kaartje bij de chauffeur of het loket.

Ongewijzigde situatie voor studenten

Voor thuiswonende Texelse studenten en uitwonende studenten met een ouder op Texel die in het bezit zijn van een Texelhopperpasje met een studentenabonnement verandert er niets. De studenten scannen de Texelhopperpas gedurende de geldigheidsperiode van hun Studenten OV-jaarkaart (zonder bijbetaling) en hebben onbeperkt recht op reizen met de vaste lijnbussen van Texelhopper en een elektronisch tegoed van 50 ritten per maand op de Texelhopper busjes. Dit tegoed vervalt aan het einde van elke maand. Wel is het belangrijk om, indien er met de vaste buslijn gereisd wordt, niet in te checken met de ov-chipkaart omdat anders het €3 tarief afgeschreven wordt.

Niet-Texelse studenten met een geldige Studenten OV-jaarkaart moeten wel inchecken. Zij betalen het vaste tarief van € 3 maar kunnen middels een restitutieformulier (downloaden op www.texelhopper.nl) hun geld weer terugvragen.

Op www.texelhopper.nl leest u meer over de nieuwe regeling en alle andere Texelhopperzaken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl