Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 12 mei 2017 Huisduinerweg vanaf 8 mei 2017 op de schop (Den Helder)

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Aannemer KWS begint maandag 8 mei 2017 met het vervangen van een gedeelte van de riolering onder de Huisduinerweg. Het oude gemengde rioolstelsel wordt vervangen door een gescheiden stelstel. Regenwater en vuilwater worden in de nieuwe situatie gescheiden van elkaar opgevangen. Het ziekenhuis blijft tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar.

Begin februari 2017 bleek na een inspectieronde dat het riool hier in slechte staat verkeert. De rijbaan boven dit riool werd afgezet. De afgelopen periode is gebruikt voor onderzoek en het ontwerp.

De werkzaamheden duren ongeveer 8 weken. De exacte duur is afhankelijk van weersomstandigheden en mogelijke verrassingen die KWS ondergronds kan tegenkomen.

Van Timorlaan tot PWA-singel

De aannemer voert het werk in twee fasen uit. Het gedeelte tussen de Timorlaan tot aan de Prins Willem-Alexandersingel is het eerst aan de beurt. Wie vanaf de Timorlaan naar de Kanaalweg wil, wordt omgeleid via de Javastraat en de Polderweg. De omleiding voor fietsers loopt via de Prins Willem-Alexandersingel, Celebesstraat, Bankastraat. Zodra het werk in de eerste fase klaar is, is dit deel van de rijbaan weer in twee richtingen te berijden. Ook de uitrit van het ziekenhuis kan dan weer worden gebruikt. Tijdens deze werkzaamheden blijft de verbinding vanaf de Timorlaan naar Huisduinen in twee richtingen mogelijk. Het verkeerslicht blijft in deze fase gewoon zijn werk doen.

Van Timorlaan tot voorbij ingang ziekenhuis

In de tweede fase wordt de riolering van de Timorlaan tot voorbij de inrit van het parkeerterrein van het ziekenhuis vervangen. Vanaf dit moment is alleen éénrichtingsverkeer mogelijk in de richting van de Timorlaan naar het ziekenhuis/Huisduinen. Verkeer vanuit Huisduinen wordt omgeleid via de Duinweg, Jan Verfailleweg en Timorlaan. Op het moment dat KWS aan het werk is bij de hoofdingang komt er een tijdelijk 'kiss & ride' bij de inrit van het parkeerterrein van het ziekenhuis.

Wijziging buslijn 31

Tijdens de werkzaamheden in fase 1 rijdt buslijn 31 niet via Oud Den Helder.

Daarmee vervallen de haltes Willem Barentszstraat en Prins Hendriklaan. Vanaf het ziekenhuis rijdt lijn 31 via de Timorlaan en de Javastraat naar Den Helder station. In omgekeerde richting rijdt de bus vanaf Den Helder station via de Javastraat en de Timorlaan naar het ziekenhuis, om vervolgens vanaf dat punt de gebruikelijke route te rijden.

Groot onderhoud

Na de vervanging van het riool vindt in de tweede helft van 2017 het groot onderhoud van de Huisduinerweg en de Timorlaan plaats. De eventuele aanpassingen in de omgeving aan het kruispunt Huisduinerweg-Timorlaan worden dan nader onderzocht.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl