Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 15 juni 2017 Inloopavond dinsdag 27 juni 2017 vernieuwen oeverbeschoeiing Noordhollandsch Kanaal in 't Zand - gemeente Schagen

waaksaam logoBron: WaakSaam - WaakSaam vernieuwt in opdracht van de Provincie Noord-Holland de oeverbeschoeiing op diverse locaties in het Noordhollandsch Kanaal. Begin september 2017 gaan we aan de slag met de oeverbeschoeiing in 't Zand aan de linker oever ter hoogte van de Oude Rijksweg.

WaakSaam organiseert een inloopavond over deze werkzaamheden.

Inloopavond vernieuwen oeverbeschoeiing

Datum : dinsdag 27 juni 2017
Adres : Café Restaurant de Jonge Prins, Keinsmerweg 42, 1756 AH 't Zand
Tijd : vrije inloop tussen 17.00 en 19.00 uur

Medewerkers van WaakSaam zijn aanwezig om u te informeren over de werkzaamheden en vragen te beantwoorden.

Planning werkzaamheden

Begin september 2017start WaakSaam met de werkzaamheden in 't Zand. De exacte startdatum is op dit moment nog niet bekend. De werkzaamheden inclusief de voorbereiding en het afwerken van de damwanden duren circa tien weken. Het aanbrengen van de damwanden zelf duurt drie weken.

Werken vanaf het water

De oeverbeschoeiing beschermt tegen het afbrokkelen en wegspoelen van de oevers.

De huidige houten beschoeiing is op bepaalde plaatsen aan vervanging toe.

WaakSaam verwijdert de houten oeverbeschoeiing en plaatst daarna stalen damwanden. De damwanden worden gecontroleerd de bodem in getrild. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk vanaf het water uitgevoerd, zodat het verkeer niet gestremd hoeft te worden en de omwonenden zo min mogelijk overlast ondervinden. In 't Zand werken wij over een lengte van 550 meter.

Monitoren woningen

Omdat we in de nabijheid van woningen in 't Zand werken gaan wij extra zorgvuldig te werk. Uiteraard wil WaakSaam schade aan bebouwing voorkomen. Een gespecialiseerd bedrijf maakt voor de start van de werkzaamheden een bouwkundige opname van de woningen aan de Oude Rijksweg van nummer 67 tot en met nummer 104.

Tijdens het aanbrengen van de damwanden worden er trillingsmeters geplaatst om in de gaten te houden of tijdens het plaatsen van de damwanden de trillingen binnen veilige normen blijven.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl