Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 03 augustus 2017 Tijdelijke afsluiting Oostwal in Warmenhuizen van 21 augustus tm 20 oktober 2017

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - In de periode van 21 augustus 2017 tot en met 20 oktober 2017 wordt de nieuwe weg tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn met een rotonde aangesloten op de Oostwal. De nieuwe weg, ook wel de Ontbrekende Schakel genoemd, is de oost-west verbinding tussen de Dergmeerweg en de Veilingweg.

In deze periode wordt de Oostwal tussen de aansluiting met de Dergmeerweg en de Delftweg afgesloten voor alle doorgaand autoverkeer. Uiteraard zijn de woningen, de bibliotheek en de sportaccommodaties wel per auto bereikbaar, maar men kan niet doorrijden bij de aansluiting met de nieuwe weg. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Voor fietsers en voetgangers is een noodfietspad aangelegd. Zij kunnen dus wel van de route langs de Oostwal gebruik maken.

Nieuwe weg ontlast

Door de aanleg van de nieuwe route worden de Kalverdijk en vooral de Koorndijk ontlast van het vele verkeer dat er nu nog overheen rijdt. De Kalverdijk en de Koorndijk worden in de toekomst ingericht als 30 km gebied. Het doorgaande verkeer gaat hierdoor nog meer gebruik maken van deze "ontbrekende schakel".

De provincie Noord-Holland verleent subsidie aan de gemeente voor de aanleg van de Ontbrekende Schakel. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Dekker B.V. bouw en infra uit Warmenhuizen. Als de aanleg van de weg is voltooid, volgt een officiële opening en de in gebruik name van de weg.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl