Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 08 augustus 2017 Schagen: Officiële opening fietstunnel Nes

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Donderdag 3 augustus 2017 werd de fietstunnel aan de Nes door provincie Noord-Holland in het bijzijn van wethouder Sigge van der Veek officieel geopend. Deze fietstunnel was een wens van velen. De heer J.B.J. (Jan) Ensink heeft het initiatief genomen en zich voor de fietstunnel ingezet tijdens zijn periode als raadslid van de gemeente Schagen (2002 - 2013). Met de komst van de fietstunnel is een veilige onderdoorgang onder N241 gemaakt. Tegelijkertijd kan iedereen de historie van Schagen opnieuw beleven met het kunstproject aan de tunnelwand: 'Monster van Nes'.

Kunstwerk Monster van Nes

Monster van Nes weerspiegelt de archeologische vondsten vanuit de omgeving. Het kunstwerk bestaat uit een verzameling uitvergrote bodemvondsten die langs of in de buurt van de provinciale weg N241 zijn gevonden door omwonenden en geïnteresseerden. Tegenover iedere uitvergroting is een lichtgevende meetlat geplaatst die de oorspronkelijke lengtemaat van de betreffende vondst toont. Op de meetlat staat een beknopte beschrijving van het voorwerp met daarbij vermelding van het jaar van herkomst, de exacte afmetingen en de plaats waar de vondst is opgedaan.

Monster van Nes is een ontwerp van kunstenaar Michiel Kluiters in opdracht van de provincie Noord-Holland. Speciale dank gaat uit naar alle omwonenden en geïnteresseerden die hebben bijgedragen aan dit kunstwerk door eigen vondsten beschikbaar te stellen. Kunstwerk Monster van Nes is onderdeel van de herinrichting van de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat (uitvoering 2015 - 2017).

Werkzaamheden N241

De provincie Noord-Holland werkt op diverse plekken aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een bredere hoofdrijbaan, zes extra rotondes, twee bruggen, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. Eind 2017 is de vernieuwde N241 in gebruik.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800-0200 600 (gratis), of per e-mail: infoN241@noord-holland.nl]. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.noord-holland.nl/N241. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij het Infopunt N241 aan de Havenstraat in Zijdewind (ketenterrein tegenover nr. 121), open op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl