Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 19 oktober 2017 Schagen: Langer parkeren in blauwe zone vanaf 4 oktober 2017

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Vanaf 4 oktober 2017 kan men langer parkeren in de blauwe zone in stad Schagen. Nu geldt een tijdsduur van maximaal 1 uur dit wordt uitgebreid naar maximaal 2 uur. Wethouder Sigge van der Veek; “Gemeente Schagen heeft één van de weinige steden, waar men niet hoeft te betalen om te parkeren. Hierdoor trekken wij regionaal veel publiek. In overleg met onze ondernemers hebben wij nu gekozen voor een langere parkeertijd, zodat we mogelijk nog meer mensen naar onze mooie marktstad komen.”

Bij de behandeling van het Verkeerscirculatieplan Schagen (VCP) in 2016 heeft de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) gevraagd om de blauwe zone qua tijdsduur te verlengen van 1 naar 2 uur. Door het verlengen van de parkeertijdsduur blauwe zone krijgen de bezoekers van stad Schagen de mogelijkheid om de auto langer in de blauwe zone te parkeren om meer gebruik te maken van de winkelvoorzieningen.

De verlenging van de blauwe zone-tijd geldt niet in Callantsoog, naar wens van de ondernemers daar.

Richtlijnen

De blauwe zone in stad Schagen geldt op werkdagen van 10:00 tot 18:00 uur. Op vrijdagavond (koopavond) geldt de zone tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. In de blauwe zone mag men alleen parkeren in een parkeervak.

Heeft een parkeervak een blauwe streep dan is het verplicht om een parkeerschijf te gebruiken. De algemene gehandicaptenparkeerplaats valt buiten de blauwe zone.

Hierbij hoeft geen gebruik te worden gemaakt van een parkeerschijf.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl